Comments

Peach Jam

Peach Jam


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We bought 10 kg of peaches from Periana to make jam. Bone and peel loses 1/5 of its weight. What is left is cooked with an equal amount of sugar. During cooking the mixture loses 1/4 of its weight.

How many kg of jam are obtained?

If I wanted to get 3 kg of jam, how many kg of peach would I need?

Solution

With 10 kg of peaches, 12 kg of jam will be made.

10 kg - 1/5 = 10/5 = 2
10 - 2 = 8 kg
8 kg + 8 kg of sugar = 16 kg
16 kg - 1/4 = 16/4 = 4 kg
16-4 = 12 kg of jam.

To produce 3 kg of jam, 2.5 kg of peaches will be needed.

To know the peaches needed to make the 3 kilos of jam we use a rule of three:
Yes 10 kg peaches - 12 kg jam
X kg peaches - 3 kg jam

X = 3 · 10/12 = 2.5 kg peaches to make 3 kilos of jam.



Comments:

  1. Airell

    Shakes!

  2. Shagal

    you can't say better

  3. Dane

    Between us speaking, in my opinion, it is obvious. I will refrain from comments.

  4. Macgowan

    Sorry, topic has confused. Is distant

  5. Fajer

    In my very interesting topic. Let's Talk with you in the PM.



Write a message